13 Mayıs 2018 Pazar

Fringe



Merhabalar arkadaşlar, bugun bir bilim kurgu efsanesi olan Fringe adlı diziyle karşınızdayım. Başrollerini Anna Torv, Joshua Jackson ve John Noble paylaştığı, 2008-2013 yılları arasında televizyonda izleyicileriyle buluşan bu diziyi bu kadar güzel yapan en büyük faktörlerden biri de  tabiki senaristimiz J.J. Abrams.

Dizinin ilk bölümü sıra dışı bir uçak kazası ile başlar. Bu olayın yaşanmasının sebebi aslında benzeri görülmemiş bir hastalıkdan kaynaklanmaktadır. Uçak kazasını araştırmaya gelen FBI ajanlarından biri olan Olivia Dunham‘ın ortağı bu hastalığa yakalanır. Ortağının hayatını kurtarmaya calışan Ajan Dunham yaptığı araştırmalar sonucu kendisine yardım edebilicek tek kişinin Prof.Dr.Walter Bishop olduğunu bulur ve ondan yardım istmesi gerekmektedir fakat Dr.Bishop Harvard Üniversitesinde deney yaparken laboratuvarında patlama meydana gelmiş ve bu patlamada asistanı hayatını kaybetmiştir ve bu yüzden akıl hastanesinde yatmaktadır. Tam anlamıyla çılgın bilim adamı olan Dr.Bishop hayatı boyunca her alanda bilimin sınırlarını zorlamış biridir ve kendi zamanının Einstein’ı olarak tanınır.  Ajan Dunham’ın Dr.Bishop’u akıl hastanesinden çıkartması için tek akrabası olan oğlu Peter Bishop’un rızası gerekmektedir. Peter ile ortaklık kurmaya başaran Ajan Dunham, Dr.Bishop’u akıl hastanesinden çıkartır ve ortağına yardım etmeye başlarlar. Bu sırada olayların içine çok fazla girmiş olan Ajan Dunham’a FBI’ın gizli bir bölümü olan Sınırbilim departmanınından (Fringe Division) onlarla çalışması için teklif gelir. Sınırbilim Ajan Dunham’a bu tarz enteresan vakaların daha öncedende yaşandığını ve bunların birbirlerine bağlı olduğunu ve bu olaylar zincirene Düzen (The Pattern) dediklerini anlatır. Olivia, Peter ve bu olayları çözecek asıl adamımız Dr.Bishop ile birlikte Fringe Division’a katılırlar ve Düzen’in ne olduğunu araştırmaya başlarlar.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki Alias ve Lost dan sonra Fringe ile popülerliğini tüm dünyada arttıran J.J. Abrams bu bilim kurgu işini yapıyor arkadaş. Dizinin akıcılığı mükemmel. Yapılan deneyler, olan ilginç olaylar ve bunların bilimsel açıklamaları o kadar güzel ele alınmış ki bilime meraklı bir insanların ufkunu açıyor diyebilirim. Bilim kurgu hayranıysanız bu diziyi izlememek büyük bir yanlışlık olur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder